Кралица Елизабет II излиза от обрaщение, влиза кралят. Кралският монетен двор

...
Кралица Елизабет II излиза от обрaщение, влиза кралят. Кралският монетен двор
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II излиза от обрaщение, влиза кралят


Кралица Елизабет II излиза от обрaщение, влиза кралят. Кралският монетен двор на Англия пусна особено издание на монети от 50 пенса, с цел да означи коронацията на крал Чарлз III.
Пощите и банките ще получат
5 милиона броя от новата монета, която включва профил на Чарлз и Уестминстърското абатство – мястото, където монархът беше коронован.

Това е втората монета в обращение, на която се появява ликът на Чарлз III. Първата беше пусната през декември 2022 година, с цел да означи възкачването му на трона след гибелта на майка му кралица Елизабет II.
Кралят на Англия е
без корона на монетата, в сходство с традицията, съгласно която единствено дамите монарси носят корони, осведоми nova.bg.

Междувременно празникът Коронация на Чарлз III качи английския напредък по-нагоре от предстоящото. Икономиката на Англия е повишена през юни с 0,5 на 100 на месечна основа, над упованията на анализаторите.
Това сочат данните на британскат
а Служба за национална статистика (ONS), оповестени през днешния ден и представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Икономисти, интервюирани от Ройтерс, предвидиха, че брутният вътрешен артикул (БВП) на шестата по величина стопанска система в света ще се усили с 0,2 на 100 по отношение на май. Точно с толкоз той се е повишил
през второто тримесечие на годината.
Представители на бизнеса в Обединеното кралство, представени от Службата за национална статистика, показват, че спомагателният народен празник, който беше разгласен на 6 май в чест на коронацията на английския крал Чарлз Трети, е съдействал за повишаването
на стопанската система на страната.
„ Ако се придържаме към нашия проект, стопанската система ни ще нараства по-бързо от тези на Германия, Франция и Италия “, съобщи английският министър на финансите Джереми Хънт, представен от Ройтерс.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР